om serien

Sayonara September är en så kallad Svensk Manga; ett koncept som syftar på serier som använder sig av den Japanska mangans berättarteknik och karaktärsdesign, men är framtagen av en eller flera Svenska upphovsmän.

Trots en del intressanta utvecklingar på marknaden sedan jag började teckna manga 2004 känner jag fortfarande att det för unga Svenska mangaläsare behövs fler komplement till de importerade japanska titlarna. För denna målgrupp jag ville jag därför med min serie skapa just en kvalitativ svensk ungdomsmanga för den Svenska seriemarknaden.

Handlingen utspelar sig på en serieskola med den aspirerande mangatecknaren Alex och hennes klasskamrater i huvudrollerna. Serien är därigenom tänkt att appellera till läsarnas egna drömmar och ambitioner. De hållpunkter jag utgått ifrån är ett så fördomsfritt genusperspektiv som möjligt, vardagsrealism, och de unga karaktärernas existentiella funderingar och rädslor skildrat med humor.


Serien ges ut på Kartago förlag och är planerad till tre delar. Första och andra delen kan köpas på nätet, i bokhandeln eller lånas på bibliotek. Den tredje och sista är för tillfället under produktion men satt att komma ut senast 2012.


Hjälp mig att sprida serien och göra den bättre genom att länka till bloggen och ge mig feedback och kritik! Vad var bra och dåligt med de första delarna? Vad ska hända i tredje delen? För åsikter, frågor och önskemål, kommentera nederst på sidan! 


x


åsa  


Sayonara September bok 1:
Alex vill bli mangatecknare. Fast besluten att uppnå sin dröm flyttar hon till en ny stad och söker in på en serieskola. Snabbt blir hon inkvarterad i ett studentkollektiv tillsammans med två av sina klasskamrater; den kroniskt naiva Janne och det bohemiska mysteriet Christoffer. Men när skolan väl börjar visar det sig att tillvaron som serietecknare är allt annat än okomplicerad. Alex har snart adopterat klassens outsider, gjort sig omöjlig på klassfesten, hamnat i relationsintriger och fastnat i tecknarkramp. Och hela tiden måste både hon och hennes vänner tampas med den eviga frågan; kan man någonsin göra sig fri från sitt förflutna?

Provläs de första 4 kapitlen:


 Sayonara September 2:
Tecknareleven Alex har efter en del komplikationer funnit sig tillrätta på serieskolan tillsammans med sina vänner. Livet går sin gilla gång med skoluppgifter och klasshäng, men något verkar tynga hennes tankar. Någonting från hennes gamla liv spökar.
När huskamraten Janne råkar snubbla över en självbiografisk serie som Alex ritat inser han den kan vara nyckeln till hennes mysterium. Han är orolig för hur hon egentligen mår och bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Vad är det Alex döljer? Vem är den fantasifigur hon tycks tala med mellan varven?
Och när en verklig person från det mörka förflutna plötsligt dyker upp en dag ser Janne sin chans...Alex


ålder: 19 år

Alex ska bli världens bästa manga- tecknare tycker hon själv, för det är verkligen inget fel på hennes själv- förtroende. I all ambition har hon dålig koll på hur mycket hon bossar runt sin omgivning, men är också förvånans- värt naiv och har innerst inne ett hjärta av guld.  Har en ofrivillig förmåga att bli intrigernas centrum.


Janne

ålder: 21 år

Janne bor med Alex och Christoffer, och tar detta med oändligt mycket tålamod, trots att hans obotliga optimism mest blir utnyttjad i deras händer. Han har dock tendens till viss trång- och långsynthet och kan verkligen inte teckna. Hur han kom in på serieskolan är ett mysterium.


Lillian

ålder: 20 år

Lillian är Alex klasskompis och stormens still öga. Hennes tystlåtna och aviga sätt gör att hon har svårt att få vänner, så Alex adopterar henne in i bekantskapskretsen. En
ständigt aktuell fråga är om Lillian är synsk, eller bara har väldigt bra intuition.


Christoffer

ålder: Okänd

Med ett rockband i bagaget är Christoffer en gåta, men ger sken av att vara den som
har mest koll på läget. Hans ogenerade sätt och alltför rättframma kommentarer kan
ställa till det för hans vänner, men det är omöjligt att inte falla för hans charm. Han har trots allt den goda smaken att vara sig själv.Read more...

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP