onsdag 16 oktober 2013

Lilly och lilla julafton

Vi har drawing i skolan varje vecka och denna lektionen fick vi i uppgift att teckna av seriefigurer, helt utan självdistans tecknade jag en av mina egna. Anledning till den lätta klädseln är för att det var vad jag hade på mig, och tecknade från referensfoto på mig själv. Som man ju gör.


Men vi har äntligen börjat med valbara kurser i skolan vilket var anledningen till att jag valde just denna i första laget. Fest!
Innan vi bestämmer oss får vi en vecka med möjlighet att prova på vad man vill. Som jag provar! Hattar runt helt kompromisslöst på allt som har med manga att göra, äntligen med lösa tyglar.
Hittills har relaterat har varit:

Manga fashion/produkt: lär oss att teckna kläder och 'småsaker' (petflaskor, armband, klockar mm) ordentligt med grundlig feedback. Tex säg att denna veckan ska vi teckna fantasy; vi gör, visar för läraren, får feedback av typen 'här blir det veck i den här typen av klädnad' eller ' här är det bättre att välja detta rastret för att få fram strukturen av tyget' osv. Nörden i mig darrar som ett asplöv i gudabenådad vind.

Comicstudo: i väst känt som Mangstudio. Lär oss grunderna. Ok, jag vet det är många som använder detta programmet men för en novis som jag som aldrig testat kunde jag knappt sitta stilla på min kontorsstol för jag har Perspektivet. Man kan göra perfekta rutramar med ett klick, FATTA vad mycket tid det sparar! osv osv. Den här kusen kommer att hända.

Manga camera angles: Som det låter men lite djupare. Vad är det för karaktär du har? Vilken känsla vill du förmedla i just denna rutan? Vilken kamera-vinkel förmedlar detta bäst? Tyvärr är just denna kursen begränsad till de som går manga-linjen men test-lektionen var fri för alla, varför undertecknad var där.

Digital Illustation: Äntligen, tänker jag, äntligen ska jag lära mig färglägga snyggt! Hur vida vi lär oss det är fortfarande ett frågetecken, men en sak kvarstår, det är 3D som gäller. I denna kursen får vi välja; först bestämmer man sig om man vill köra 2D eller 3D. 2D tänkter jag är bäst att börja med men om man lyssnar till rykterna är 3D kunskaper minimum dessa dagar. Nåväl, nästa termin kanske.

Manga-scenario: Lär oss hur man kommer på historier till manga samt karaktärsbyggnad. HÄR har vi verkligen en kurs jag VILL/(ska) gå, så till vida att jag gick tillbaka inte mindre än 2 ggr till klassrummet för att övertyga läraren om min kompetens. Han såg smickrad ut så hoppas på det bästa; har man inget annat får envetenhet får det duga. Men i kort skulle jag lära mig att teckna manga på japanska; just det delen av processen jag är tveksam över. Vi kommer på idé och tecknar 'name'; alltså grovskiss på kapitel att visa för förlag. Jag är absolut inte lika bra som japanerna rent tekniskt men snart 9 års mangateckande har ändå gett resultat och vad tecknandet beträffar känns det som att det löser sig, det är detta momentet; det innan själva tecknadet tar vid, där jag brister. Varför jag envisas med att trakassera läraren för kursen tills jag blir invald trots att sökandet är x3 platserna.

Uppdatering följer...

0 comments:

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP