tisdag 15 november 2011

Design Festa vol 34

Nu blir jag väl lynchad, men jag tycker Design Festa spöar skiten ur Comiket. Helgens event var lätt det mest inspirerande jag varit med om sen 90-talet, alla andra mässor släng er i väggen.


Båda hålls två gånger om året på Tokyo Big Sight, men medans Comiket är Doujinshi är Design Festa en explosion av alla möjliga konstnärliga uttryck man kunde och inte kunde tänka sig. Det har på senare tid blivit en internationell mötesplats och marknad för båda amatörer och proffs, utlänningar (bra info på engelska - tack) och japanser. Hit går man för livemusik, originalmanga (originalmanga är det enda jag är intresserad av på comiket anyways, och mycket av det kan man hitta här), meterstora väggmålningar, designers som gör kläder av papper, paraplyn och plastinsekter, sjukt sjukt duktiga illustratörer, folk som har snöat in på att göra hyperrealistiska avbilder av skelett, kakor med ansikten, perfekta miniatyrer av... allt, brosher med kaniner som blöder näsblod, akupunkterade fejkjordgubbar som hängsmycken, etc etc, allt till salu löjligt låga summor som omöjligt ens kan täcka materialkostnaden.
Speciellt spektakulärt om man gillar karaktärsdesign, vilket jag gör, och FY FAN vad japanerna kan sin grej!

Nu jäklar blir det foton, klicka på vissa för att komma till konstnärernas sidor, kolla annars in länklistan nederst.


Tokyo big site approaching! :D


Som Comiket men gudabenådat befriat från trängseln; Design Festa är enormt och fyller 3 hallar, men än inte ens i närheten av Comikets storkek (though en dag på DF var INTE nog, fick jag snabbt märka).
Typisk mässhall.
Dom här tjejerna var som dockor som gick omkring.
Alltså allt på DF var så jäkla sjukt fint; det här var helt magiska ljussatta utklippta papperslott, landskap och städer nån satt och pillat ihop.
Så enkelt, så genialt X)
Fick två för typ 60 spänn. Man bara... 'hur....? varför...? varför...'
Killen använder 3-D program men ändå.
DF är Meccat för amatörkaraktärsdesign; men amatörer eller inte, av de hundra-eller-fler-karaktärer folk hittat på för skojs skull och ställde ut sopade nästan alla gatan med vilken etablerad figur som helst. Jag tänker på Hello Kitty/Snoopy/allt från disney och blir deprimerad.
Den här snubben gjorde bara hyperrealistiska katter i naturlig. Men katter som i sin tur gjorde allt katter inte gör. Det var stort.

...och i nästa allé trillar man på dom snyggaste bakgrunderna man sett i hela sitt liv. Nuts!


Och den snubben kan inte ha haft mycket liv, men han var omänskligt grym på att på ett papper utan att lyfta kniven skära fram en form som han sen fick till tredimensionell origami. Wtf!!
Bra idé, lera och målarfärg så har man en hitt.
Så sjukt fina!
Melonbröd som öronmuffar, plånbok, kudde och anledning att leva, tydligen.
Inga idéer är dåliga! Karaktär av en sojaflaska med tillhörande t-shirt med sojafläckar.
Älskar den här tjejens figurer. Sett dom på tidigare DF's också.
Årtiondets bästa shopping, speciellt julgransdekorationen (kudde med salaryman), broshen i form av utskuren tatuering och Kashima's Parody Illustration Book (fan av hennes stil från comiket; här illustrerade hon allt från Lady Oskar till Ayanami Rei. Fynd fynd!! Kolla in här.)

Jättemycket mer asfint men jag kan inte posta hur många foton som helst T_T
Lite mer tokinspiration:

2 comments:

Saga 2 april 2012 kl. 06:28  

Haha panda overload, underbart. Härliga bilder! :)

Anonym,  21 december 2012 kl. 09:20  

Hi, guantanamera121212

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP