lördag 30 maj 2009

Tack!!Först och viktigast; tusen tack till alla som skickade mig fanart!!
Det är så konstigt och så fantastiskt att se sina karaktärer tecknade av andra; de får eget liv och andra dimensioner som man aldrig reflekterat över och det är underbart! Ibland till och med
Det blir ett bländande tjusigt galleri i slutet av boken!
Jag hoppas jag har fått all info rätt och att alla bilder blir bra i tryck; plötsligt blir jag nervös som en skolpojke när jag har ansvaret för resultatet av andras slit. Men paranoian har fått mig att checka allt var tredje timma i en vecka nu, så vore garanterat ett verk av demonkungen om det blir några fel. oj-det-där-är-ju-mycket-bättre-jag-skulle-ha-tecknat-så-istället ^_^
(liten liten teaser från Diana Davidssons bild...)

Annars har det inte blivit så mycket bloggande eftersom bokens deadline var i fredags; och jag har jobbat som en psykotisk hamster i en månad. Jag skulle kunna gå in på ett långt utlägg hur sjuk i huvudet man blir av att jobba från klockan tio på mogonen till klockan 4 på natten så länge, men låter istället det konkreta resultatet som lär visa sig i framtidande agerande tala för sig själv. Nu är det inte så att jag alltid jobbar mycket; tvärtom har där varit väldigt långa perioder av väldigt lång inaktivitet (på tecknarplanet, alltså, där har funnits annat jag engagerat mig i, säg, öl), men just den här våren har varit det sjukaste jag varit med om jobbmässigt med boken OCH heltid teckna barnböcker samtidigt. Mina kära kollegor på serieskolan kan intyga att jag kanske inte alltid var först in, men alltid sist ut! (Sen får man ju inte dricka sprit på skolan heller, vilket man ibland känner hade varit en bra idé ur överlevnads synpunkt). Never again!

Men nu ska jag inte blicka bakåt och få posttraumatisk panikångest, utan nästa steg är Moccafestivale
n i New York imorgon bitti! Yosh! Gambarimasu!!! Tänkte sälja in serien i usa, för inget är ju på riktigt om det inte är på engelska, som vi fått lära oss av de senaste 20 årens populärkultur! Oj vad jag låter klämkäck... ja ja.
Håll tummarna för mig, och för att jag går upp på rätt scen!"Hej publicera min serie"-worksample för Mocca med drygt 30 sidor översatt utdrag från serien, vykort, visitkort och, håll i er, handutskurna klisermärken! (överambitöst slöseri med tid...)

1 comments:

Anonym,  30 maj 2009 kl. 19:18  

Du är en inspiration i arbetsflit! Må även jag en dag bli lika tokig som du, tecknarnas mästarinna!
*faller vördnadsfullt på knä och säger ngt underdånigt på japanska, typ "du är mästaren"*

Ses på MoCCA! YIPPIE! Då ska vi klistermärka hela Nu Jårk me dina handgjorda minsann! ^_^

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP