söndag 12 juni 2011

Uppcon också!

Så - rapport från Uppcon! Jag pressade in allt på Lördagen (utom Olivias Q&A på fredagskvällen - I had to) för att - hör och häpna - kunna åka hem och jobba söndagen (jag börjar nästan bli lite trött på att vara en sån klyscha av japansk arbetsdisciplin nu, varför kan jag aldrig lära mig nån slags balans mellan jobb och leka? Why?-_-;) och var redan sjuk innan. Efter blev jag jättesjuk (förutsägbart) och nu en vecka senare är jag äntligen frisk! Guwaa! Mmm... gnäll. Till saken:

Massivt!

Massivt.

Q&A med Olivia!


Åh hon är så fin. Att se henne påminner mig om hur kär jag var i mangan Nana när jag var 22. Den och allt relaterat till den har fortfarande en speciellt plats.

Signering med Olivia; jag gav henne klippdockor. Hon blev glad och jag blev gladare *^_^*

:3

Och så lördag.

Först var det mitt föredrag klockan tio som gick bra; jag pratar ju alltid om mig själv för det är egentligen det enda jag vet något om.

Hjälp, en riktig scen O_o

Tack så hemskt mycket ni som kom på det, hoppas mina erfarenheter var till hjälp och inspiration för er som vill bli tecknare!
Nu är inte den vägen jag tog för att bli serieskapare den bästa för alla, och det känns också lite orättvist att de som vill slå igenom nu inte har samma förutsättningar - jag hade ju sån himmla tur som började precis när mangaboomen var i Sverige, och kunde rida på den vågen, helt enkelt. Men jag tror att på vissa sätt kanske klimatet är bättre nu för andra saker; tex att sälja in sin egen serieidé som första grej om det verkligen är det man vill göra. Det finns trots allt mer svensk originalmanga ute nu.

Sen sprang jag som en tok till SF-bok för att kolla av med signering, släpade min stackars vän Niklas med mig större delen av tiden som fick allt annat än kvalitativt umgänge (jag svarar påtajt tidsschema med att bli ett lobotomerat stressmonster).

Så här stort var tältet och så här tomt utanför tidigt på morgonen. Till höger var utomhusscenen, har jag sagt att det var massivt?

Bord där man fritt kunde dumpa överbliven manga och dylikt till försäljning.

Om där finns något med gloomy kommer det hamna på bloggen. Ursäkta nörderiet.

Kolik förlag, alltid i framkanten! Eloge till dom som var typ det enda förlag som var där, vad jag vet.

Och tillbaka till föreläsningssalen för Paneldebatten.

Den gick jättebra den med, vi hade inte förberett oss så mkt just för att vi tänkte det skulle bli mer intressant och spontant om vi bara pratade om våra åsikter/uppfattningar om svensk manga och den svenska seriemarknaden. Kul att David från SF-bok hakade på också, annars hade det blivit lite väl tecknarinternt. Kan inte nog rekommendera aspirerande tecknare att vara med i Wasabi Press mangatävling, det är den bästa chansen att komma ut vi har haft sen mangatalangen, so do it!

Sen skulle jag absolut gå på Olivias konsert om det så var det sista jag gjorde, så så blev det; var dock tvungen springa iväg innan den var slut för signering T_T Den var dock fantastisk, jag älskar Olivia *^o^*


Skitbra ljud på videon. Verkligen. Olivia var tydligen också så förkyld att arrangörerna var tvugna att ta henne till sjukhus kvällen innan konserten för att hon skulle få sin röst tillbaka. Där låg man i lä.

Sist men inte minst, signering i tältet hos SF-bok, och det var en massa folk! Hurra! Tack! Jag kan inte säga tack nog för att ni läser min serie, för att ni köper den och för att ni stöder svensk manga. Tack från hjärtat! Tillsammans kan vi skapa en blommstrande svensk mangamarknad på våra egna premisser, inte dikterad av Bonniers eller Egmonts strikta vinstkriterier utan av oss, för oss. Men det är upp till oss att själva teckna, ge ut och stödja det utgivna.

Jag hann med en fika på slutet också med Natalia och Yossra också; fint att se ses, och hon blir bara bättre och bättre på att rita! Typisk mangatecknare som bara väntar på att bli utgiven.

Gör skylt till signeringen, eftersom jag är jag hade jag glömt alla mina pennor hemma, SF-bok räddade mig, tack!
Tack Linnzy, så himmla fin. I love it!

Mysig myshörna vid cafét.

Ok, jag tänkte inte jag skulle lägga upp bilder på folk/cosplay (panik inför det gigantiska utbudet) men vissa var bara för snygga!
Och vilken absurd mängd peruker under en helg, fantastiskt!

Roligast med Uppcon var dock att det var så sjukt stort (första gången jag var där)! Jag kan förstå till viss del att stora konvent kan förlora en del av sin charm, men det är ändå himmla coolt. Arrangörerna gjorde verkligen ett otroligt jobb, krånglande rulltrappor till trots. Tror uppcon hade runt 4000 besökare i år jämfört med tex erotikmässan i Stockholm som var ungefär samtidigt och hade 3 000! Manga är större än porr! :D
För att inte tala om att japanska ambassadören och representanter för japanska ambassaden var där, finsalongerna minsann! Jag skulle vilja ta med Rolf (min redaktör för SS) nästa år: 'Här, här är marknaden, likt ett smörgåsbord som väntar på att nån ska hugga in!'
Undrar om han skulle gå med på det. Det skulle han nog.

1 comments:

minochi 13 juni 2011 04:32  

Yay, det var episkt!! Tack så mycket för dem värmande orden, synd att du missade yaoi-delen av min skissbok, hehehehe... men du kan hitta en liten del av dem skisserna på min tumblr om du är intresserad: http://bornbymidnight.tumblr.com/ XD

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP