fredag 17 juni 2011

Cry baby cry

Blev uppmärksammad på den här extremt deprimerande länken idag:Det är P3s program Ligga med P3.

Klicka på klippet från Torsdagen den 16e juni.
Gå ungefär 11 minuter in i klippet.

Då kommer man till svaret på insändarfrågan 'Är det det onormalt att onanera till manga?'. Svaret får en att vilja gråta. Rådgivaren antar direkt att det är barnporr och påpekar det är olagligt, samt föreslår att lyssnaren söker hjälp/någon att prata med (typ alltså terapi för sin pedofili). Detta är inte ordagrant, och P3 säger 'om' det gäller minderåriga på bilderna, men det framgår inte alls tydligt, utan kontentan man får ut är ovanstående. Hur kan man säga så till en förmodligen osäker tonåring är bedrövligt sorgligt. Jag som älskar P3!

Det konstigaste är det bara antogs det var bilder med minderåriga på. Även om man inte är insatt i manga och vet att lolicon är en extremt liten genre måste man väl ändå fatta att något klassat som barnporr måste vara väldigt marginaliserat och alltså istället komma till slutsatsen att det förmodligen INTE är det det rör sig om?

Som någon kommenterade att det är som att nån undrar det är okej att gå igång på mycket smink och får till svar det är olagligt att köpa sex och att han/hon kanske borde söka hjälp.

Inte så kul som mangatecknare heller att det man gör likställs med barnporr. Otroligt trist att all uppmärksamhet kring mangadomen har gett folk i gemen intrycket att all manga är porr, och nästan alltid med barn. Gah!
Nästan all porr är sexistisk skit, så även hentai. Men jag har sagt det förr, eftersom allt är detsamma i alla fall är det väl ändå bättre man kollar på tecknad porr där man vet helt säkert inga riktiga aktörer kommit till skada! Uppenbarligen.

Ligga med P3 har dock lagt upp ett förtydligande på sin hemsida också, det kan man läsa här.

5 comments:

minochi 18 juni 2011 01:26  

Lol, jag stör mig på att deras banner visar ett leende kvinnoansikte, en kvinnohäck och ett kvinnokön men inga "manliga" detaljer. XD;

Liv,  19 juni 2011 15:07  

Oj oj oj, Robert...hur tänkte du där liksom? o_O skrämmande!

Anonym,  1 juli 2011 13:48  

till saken hör väl att i Sverige räknas 17 åriga manga-figurer som lolicon...

och det är minsann inte ovanligt med 17 åringar i hentai manga!

Anonym,  23 juli 2011 06:20  

Naru Narusegawa i Love HIna är 17.

Shinobu Maehara är 13...

Bör alla som någonsin prenumererat/köpt manga mania destruera sina exemplar? Mitt bibliotek tog in serien!

Håller med om att mycket hentai är väldigt förnedrande, men att skilja det ifrån verkligheten är lätt och ingen kommer, som Åsa påpekar, till skada.

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP