fredag 20 maj 2011

Recension i Deculture!

Detta är recensionsveckan, så här kommer en till!


Bok 2 har blivit recenserad av Henrik Blomgren i senaste nummret av nättidningen Deculture!
Klicka på bilden för att komma till tidningens sida, där kan man ladda ner nummret och läsa!


Där finns även en podcast intervju med mig som jag gjorde i London via Skype där jag pratar om andra boken och inte så mycket annat, men det är ju den jag egentligen vill prata om, mest:


Bok 2 recenseras även med en andra åsikt på bloggen, här.
Där skriver Axel Allen:


"Den andra volymen av den svenska mangan Sayonara September besvarar många frågor samtidigt som den lämnar lika många till den slutgiltiga, tredje delen. Fokuset som ligger på Alexs förflutna och några av de skelett som hon har liggandes i sin garderob görs på ett väldigt naturligt och kontinuerligt sätt. Under en period i hennes liv när Alex genomgår förändringar som mest, ställer skolan högre krav och nära och kära börjar lära kommer allt närmare och få veta saker om Alex som person och hennes förflutna. Nya personliga band binds, känslor kommer fram och gamla vänner dyker upp. Det är väldigt lätt att relatera till många av de tristesser och dilemman som hon får gå igenom och det hela är oerhört välskrivet och avvägt.
Det ska sägas att det är ett likbart karaktärsgalleri; den roliga, något flummiga dialogen som utbyts gör blir aldrig riktigt krystad eller på tok för mycket. De sentimentala stunderna som finns är även de fina och ganska känslomässigt laddade. Fokuset skiftar också på karaktärer och hur deras relation med Alex ser ut och det det hela kan låta som ett typiskt tonårsdrama. Och det är väll just det det är. Det är inte det mesta orginella, då listan på slice-of-life-serier kan göras sidolång. Men med 2 volymer bakom sig så är det ett tillräckligt starkt intryck som boken har lämnat för att man ska vilja läsa klart serien."
Jättefin recension, hurra! ^_^
Nu ska jag bara göra tredje boken så är vi hemma sen! Men sista boken kommer bli fet! Mer drama, men intriger, mer humor och mer mörker utlovas :D

0 comments:

creative advisor: lauren baily Image copyrights: åsa ekström

all text and images: åsa ekström  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP